21:00 NK Zagreb – Dinamo Zagreb

Danas u Zagrebu mali derbi gdje ce Zagreb i Dinamo na stadionu Kranjčevićeva odmjeriti snage.Stadion prima 9.000 ljudi te ce najvjerovatnije biti pun,domaci tim trese finansijska kriza te su u malom raspadu,nisu primili plate te je pitanje kakvog motiva imaju sa Dinamom.Dinamo nakon meca KLS sa Moldeom danas ce odmarati neke igrace ali ipak je i dalje favorit na ovoj utakmici.

Zagreb je tim koji je osnovan dabve 1919 godine,ove sezone pripreme su krenuli sa Krkom gdje su porazeni sa 0-3,te sa Zorjom i tu su deklasirani sa 5-1.Dosao je mec 1kola NHL lige gdje su porazeni od Osjeka kuci sa 0-1 mozda pomalo nesretan mec mogli su sigurno do boda,drugi mec sa Zapresicom vodili 1-0 ali na kraju nisu izdrzali te su sa 1 bodom zadovoljni,sa Rijekom niko nije ocekivao puno ali iznenadjenje 3-3 sa Rijekom koja tada jednostavno nije mogla vise.Zagreb je doveo neke nove igrace Tešija,Muić tacnije samo dva igraca iz Zrinjskog.Iz tima je otislo devet igraca F. Leko,L. Leko,L. Novak,I. ŠušakN. Frljužec,J. Jurendić,M. Marković,M. Dučkić,M. Čerina.Sto se tice Zagreba oni bi danas sa 1 bodom bili prezadovoljni,ali ipak Dinamo je kvalitetniji tim i zeli sva 3 boda.

Dinamo Zagreb se ove sezone pripremao ranije te sa Zilinom 1-1,Kubana su tukli 1-0,te je krenulo domace prvenstvo nerijesno sa Hajdukom 1-1,sa Osijekom opet 1-1,te napokon pobjeda od 5-1 nad Zapresicom,igraju oni na dva fronta i u KLS gdje su u 2.kolu izbacili Folu sa 4-1,te su dobili Norveski Molde koji je u prvom mecu odigrao 1-1 u Zagrebu.Dinamo vjerovatno danas odmara par igraca jer im je liga sampiona glavni prioritet jer ulazkom u ligu dobijaju 14miliona eura.Dinamo je ovde favorit i u to nema price ocekuje se lagana pobjeda i nova 3 boda.U tim su ove sezone dosli:Henríquez iz Man.Unt,Ruben Lima iz Rijeke,Măţel iz Astre, Schildenfeld iz Panatenaikosa,Rog iz Splita i mnoga druga imena.Tim su napustili: Čop otisao u Kajari za 2.5 mil eura,Ibáñez,Zakarić,Brozović te ostala imena.Dinamo je jak kao i prosle sezone te vjerovatno opet osvaj HNL i mozda udju u LS ukoliko prodju Molde.Ocekuje se danas da savladaju Zagreb ipak je Dinamo ime i mora da ide na 3 boda.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *