20:15 France U18 – Greece U18

Iznenadila me dosta ova margina…Ona je ovako "visoko" ponajprije zbog Francuskog napada koji postiže 76,5 poena po susretu dok Grci postižu tek 64,7 poena…Francuzi su svoje koševe nabijali protiv preloše Češke (75), zatim protiv brzih i ništa posebnih Ukrajinaca (76). Brzoj Latviji su utrpali čak 91 i opuštenoj Njemačkoj 89!
Srbija koja je jedna od glavnih kandidata za medalju ih je ostavila na 64 koša, a pravo mjerilo za ovu utakmicu uzeo bi sraz prvog kola između Francuza i Španjolaca 64:58…Utakmica je bila na otvaranju, igralo se sa jako dugim napadima i odličnim obranama.

Inače Francuska ima drugu najbolju obranu prvenstva sa 59,0 koševa primljenih u prosjeku; odma iza današnjeg protivnika Grčke čija je obrana najbolja na prvenstvu (primaju samo 55,7 koševa po susretu).

Grci igraju pred svojom publikom, večeras moraju maksimalno usporiti utakmicu ako misle pobjedit. Francuzi bi ih u nekom brzom ritmu pretrčali. Utakmica bez popravka…

I jedni i drugi imaju iznimno močne igrače u reketu, teško će se prolaziti tu. Ovo mi miriše na jednu veliku borbu između dvije najbolje obrambene momčadi na prvenstvu i malo koseva.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *