20:30 Mega Vizura – Partizan Belgrade

U 24. kolu regionalne ABA lige, Mega Leks ce ugostiti beogradski Partizan. Premda je do kraja regularnog toka sezone ostalo tek tri kola, ovaj mec je za jedne bez ikakvog, a za druge od velikog znacaja.

Domaca ekipa je uprkos na sva zvona hvaljenom talentu mladosti jos ranije ostala bez sansi da se plasira u plej-of, tako da ce oni na uspeh morati cekati bar jos godinu dana. Mene licno nisu odusevili igrama, ostali su u sredini tablice i ostatak energije ce morati usmeriti na domace prvenstvo. Trenutno su deveti sa 33 boda, a cak ih je, u startu ukoceni Metalac, odlicnom igrom u poslednje vreme, pretekao za vec dva poena. Metalac igra sa Zvezdom, pa i nije bas realno da se jos vise udalje, ali svejedno za njih je sasvim solidan uspeh to sto su obisli vise hvaljenu, mozda i neosnovano, ekipu bivse Mega Vizure, sada Mega Leksa. Mega jeste u poslednje vreme upisala nekoliko pobeda, dvaput su realno i crno-belima ucinili uslugu, pobedivsi Buducnost i Cedevitu, ali na prvom ozbiljnom ispitu, u borbi za verovatno jedini dostizan trofej, Zvezda ih je bez mnogo muke savladala u finalu kupa Koraca. Sve u svemu, ne bih rekao da je do sada domaci sastav odradio neki sjajan posao, ali ostaje im domaci sampionat da se dokazu.

Partizan je sa druge strane tradicionalno podigao formu pred kraj ligaskog dela ABA lige. Zasad su treci i ubedjen sam da im je osnovni cilj da ostanu tu, ili se popnu za jedan stepenik, jer ce tako u polufinalu izbeci verovatno najbolju ekipu ove sezone, Zvezdu. Ne bih komentarisao derbi, pogresno cu biti shvacen, ali eto da kazemo da su crno-beli pobedili. Pre toga, ipak su i izgubili, u kupu, ali nema veze. Sto se tice ovog prvenstva, imaju odlican niz pobeda, uhvatili su zalet bas kad je trebalo i u dobrom ritmu docekuju sada vec prakticno osigurani plej-of. Da bi dosli do vec pomenute trece pozicije, pobeda u ovom mecu je imperativ, a ja i verujem u nju. Zaista bih zamolio pristalice Partizana da ne pisu uvredljive komentare, ali mislim da je i njima jasno da je Mega tim koji ce im bez prigovora predati bodove u ovom mecu. Trener domace ekipe je veliki igrac i navijac beogradskih crno-belih, pa je i to jos jedan razlog zbog kojeg verujem u trijumf gostiju. Pobeda im je od velike vaznosti, Megi nije nimalo bitna, te takav rasplet i ocekujem. Da ne bude zabune, Partizan je kvalitetniji tim, bolji su od rivala, pa neka bude i da na suvo znanje pobede, ja bih to zaista voleo, jer, lepse je imati dva kluba u Evroligi, nego jedan. Srecno momcima i nadam se da ce pobediti.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *